Учитељица Љиља

Док читате увек држите при руци оловку и хартију. Прављење забелешки је добра вежба, а добра вежба је и добро учење. Правите забелешке о свакој страници коју прочитате, јер на свакој страници је садржано нешто битно. Шта је то? Пажљиво га издвојте, исписујући то на хартију.
Правите белешке у облику питања. Користите поглавља у уџбенику да смислите та питања. Можете направити и картице са белешкама, оне ће вам омогућити преглед важних појединости. Кад се приближи време контролних задатака и закључивања оцена, нећете морати да учите из уџбеника, увек из почетка, једноставно понављате градиво из својих белешки.
Велика помоћ у учењу су изводи и цртежи онога што се ради на часу. Зато пажљиво слушајте учитељицу и бележите све што сматрате битним, као и оно што учитељица посебно наглашава. Касније код куће ове белешке можете допуњавати, што ће вам помоћи да запамтите градиво без «бубања» и учења напамет.
Дружење са вршњацима може бити и заједничко учење области које су вам посебно занимљиве или су вам недовољно јасне. Поделе, цртеже и табеле лакше ћете запамтити ако их сами израдите, а ако радите са другом или другарицом, мања је могућност да нешто погрешите или пропустите.

Учите, онда се нећете плашити тестова и нећете морати да преписујете од друга који није рад да подели своје знање са вама.

Учите, онда се нећете плашити тестова и нећете морати да преписујете од друга који није рад да подели своје знање са вама.

Advertisements

Коментари на: "БУДИТЕ АКТИВНИ ДОК УЧИТЕ" (2)

  1. Divni tekstovi, hvala Vam!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: